Bevr. & Gen. Personen BuitenlandCharismatisch-Leraren

Todd Bentley

Todd Bentley is de oprichter van Fresh Fire. Toch is hij het meest bekend geworden na de opwekking in Lakeland die hij leidde. De extreme excessen en meest vreemde manifestaties zullen de meeste mensen zich nog wel kunnen herinneren. Todd Bentley schopte een oude vrouw in het gezicht, trapte een man met maagkanker in zijn maag. De vreemde geluiden en kreten die hij slaakte en zijn geleide engel Emma waren enkele van de manifestaties waar Todd Bentley om bekend stond.

Todd verdween uit beeld na alcoholproblemen en een buitenechtelijke relatie. (Hij is inmiddels met deze vrouw getrouwd). Onder leiding van Rick Joyner is Todd weer tot volledig herstel gekomen en is met Fresh Fire weer volop in de bediening. Lakeland was niet het einde, volgens de website is Lakeland het begin geweest van een wereldwijde beweging die nu voortgezet wordt door Fresh Fire.

Dit is de biografie van Todd zoals hij op  de website wordt voorgesteld: Genezend evangelist, opwekkingsprediker en auteur. Als aan alcohol en drugs verslaafde tiener had Todd, een dramatische levensveranderende ontmoeting met de genezende en bevrijdende kracht van God.

De drijvende kracht achter zijn bediening is het verlangen om landen en mensen de zalving van de Heilige Geest te laten ervaren en voelen. Volgens de website laat God door het leven van Todd  Zijn tegenwoordigheid en kracht vrij op een machtige manier. God heeft Todd in de intieme plaatsen van het gebed gebracht. Hierdoor heeft hij een profetische, genezende en  wonderwerkende zalving ontvangen. Waar hij het woord brengt wordt dit ondersteund door wonderen en tekenen. Want de Here Jezus geneest iedere zieke. Fresh Fire is gestart na een intense tijd van soaking en ontmoetingen met de Heilige Geest. Hierdoor hebben al ruim 65 miljoen mensen een beslissing gemaakt om de Here Jezus te volgen.(bron).

De geloofsverklaring van Todd Bentley en Fresh Fire laat aan niets te wensen over. Het lijkt erop dat deze dezelfde belijdenis is als die van andere Kingdom Now aanhangers. Het is een zeer charismatische belijdenis. Zo gelooft men in de doop met de Heilige Geest en de doop met vuur na de wedergeboorte als een aparte gebeurtenis. Tongentaal is een bewijs van het vervuld zijn van de Heilige Geest.

Verder houdt men vast aan het opleggen van handen, bovennatuurlijke genezing en bevrijding. Het Koninkrijk van de Here Jezus moet hier op aarde gestalte gegeven worden door de kerk zodat aan het einde der tijden een grote oogst binnengehaald kan worden. Verder staat er dat doordat God de kerk steeds weer hersteld met Zijn licht en waarheid ze geen limiet stellen aan de openbaringen die gegeven worden.

In samenwerking met Morningstar van Rick Joyner heeft Todd Bentley  een profetenschool opgericht en is er een school voor genezing en wonderen en tekenen. Bentley heeft gezegd dat hij spijt heeft van de extreem gewelddadige acties die hij heeft gedaan tijdens genezingsdiensten. Toch is zijn reputatie van dien aard dat voor zijn komende campagne in Groot Brittannië hij geen visum heeft gekregen en dus niet het land in mag.

Todd Bentley mag dan minder gewelddadig zijn geworden maar de manier van onderwijs is nog steeds dezelfde. Zeer charismatisch met de nadruk op  profetische boodschappen en bovennatuurlijke wonderen en tekenen. Ondanks zijn optreden in Lakeland is hij nog steeds een zeer gewild spreker in vele kerken en gemeenten overal ter wereld.

U dan, geliefden, omdat u dit van tevoren weet, wees op uw hoede, zodat u niet door de dwaling van normloze mensen wordt meegesleept en afvalt van uw eigen vastheid. 2 Petr.3:17

 

 

Geraadpleegde bronnen

http://www.freshfireusa.com/index.php

http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/21/todd-bentley-refused-entry-to-uk