Alternatieve Geneeswijzen

Voetreflexologie

Bij voetreflexologie  gaat men ervan uit dat in je voet een kaart ligt van je hele lichaam. Dus bijvoorbeeld: de grote teen staat voor je hoofd.

De rechtervoet, ook wel vader voet, elektrische of plus voet genoemd stemt overeen met de rechterkant van het lichaam, en de linkervoet, ook wel moedervoet, of magnetische  voet genoemd, met de linkerkant van het lichaam.

Voetreflexologen beweren dat ze pijnen kunnen genezen door de juiste reflexpunten op de voet te masseren. Men claimt allerlei pijnen te kunnen genezen, zoals migraine, hormoonproblemen, problemen met de bloedsomloop, rugpijn, stress en ga zo maar door. Als je dus last heb van je lever kun je in de voet de negatieve energie weghalen zodat de lever weer goed functioneert. En zo is er voor ieder lichaamsdeel een plekje in de voeten gereserveerd.

Voetreflexologie is een holistische geneeskunde. Men gebruikt dus geen medicatie en wijst chirurgie af. Men gelooft dat het lichaam zichzelf kan genezen. Daar zit dan ook weer het gevaar.

Zij geloven dat de geest, de ziel en het lichaam in verbinding staan met een natuurlijke energie van het heelal, Chi genaamd.

Door  op speciale drukpunten, overeenstemmend met de organen waar men last van heeft, te drukken, (voetmassage) kan men een blokkering in de chi stroom opheffen en weer evenwicht brengen in de energiebaan.  Hierdoor zal de kwaal genezen.

Zij zeggen dus dat geest, ziel en lichaam één is. De Bijbel zegt ons echter iets anders:

Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen, en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus. 1 Thess. 5:23

De chi, waar men dus van uit gaat, is voor  hen een universele kracht. Wij weten echter wel beter, het zijn gewoon demonische machten en krachten. De genezing is vaak voor korte tijd en de kans dat het allemaal  terug komt naar verloop van tijd is groot, vaak nog erger dan voorheen.

Het ergste van deze behandeling is echter dat u zich inlaat met occulte praktijken en dus demonisch belast kunt raken. Wij moeten ons niet bezighouden met alternatieve geneeswijzen, wij moeten onze genezing van God verwachten, laten we op Hem vertrouwen.Hij zal niet altijd genezing geven, maar wel de kracht om te dragen!

 

Geraadplegde bronnen:

http://www.skepsis.nl/s-frames.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Reflexologie