Overig-Diversen

Charlie Charlie Challenge

De Charlie Charlie challenge is, in korte tijd, een wereldwijde hype geworden. Dit zogenaamde spel is al langer bekend in de Spaanstalige landen, maar nadat een televisiereportage over dit spel in 2015 op You Tube werd gezet heeft het een vlucht genomen. Dit kwam mede door het onbedoeld lacherige commentaar. (1) Waarop via Twitter dit spel de Engelstalige wereld bereikte en vandaar uit ook België( 2) en Nederland.

Het ‘spel’ bestaat uit een blad papier en twee potloden. Het papier wordt in vier vakken verdeeld  met aan beide kanten  JA en NEE. In het midden legt men de twee potloden in de vorm van een kruis op elkaar. Het is de bedoeling om te vragen of Charlie er is en zo ja dan begint men vragen te stellen. Dit is een variant op het Ouiabord of het glaasje draaien.

Alhoewel er velen zijn die zeggen dat dit een spel is waar een commercieel belang bij zit, of wat veroorzaakt wordt door zwaartekracht, is deze challenge absoluut niet ongevaarlijk. De ongelovige erkent geen geestelijke wereld, maar de gevolgen zijn dezelfde. Binnen deze Charlie Charlie challenge is er  spraken van het aanroepen van een demonische geest die zich bekend maakt als Charlie.

Dat dit niet een onschuldig spelletje is blijkt wel uit de reacties op de site van Christian News  Network.(3)  In het korte enkele reacties van deelnemers aan de Charlie Charlie challenge.

“Ik  begon stemmen te horen in mijn kamer” Een ander schrijft over hoe ze in haar kamer komt en haar Bijbel op de kop op de grond ziet liggen. Vast de kat denkt ze. Dan beseft ze dat haar moeder met de kat naar de dierenarts is. Ze zegt, ach ik doe de vaat morgen wel, op dat moment hoort ze een fluisterende stem vanuit de woonkamer.

Een ander vertelt over het gevoel te hebben om omringd te zijn door het kwaad.

Een Brits meisje vroeg de geest of deze haar wilde vermoorden, waarop deze dit bevestigt. Nadat haar vrienden naar huis zijn gegaan, gaat bij haar thuis de stroom uit. De hele straat had elektriciteit, alleen bij haar thuis viel alles uit. Toen ze probeerde haar ouders te bellen viel haar mobiele telefoon uit.

De Charlie Charlie challenge is dus absoluut geen onschuldig spelletje. Het is zaak om ook onze jongeren en tieners hierover goed te informeren. We hoeven ze geen angst aan te jagen met spookverhalen, maar het moet ze wel duidelijk worden gemaakt dat ze zich hier niet mee  in moeten laten en wat de gevolgen zijn met betrekking tot hun geestelijke leven. Hierin hebben ouders en leraren een grote verantwoordelijkheid.

 

Geraadpleegde bronnen:

1) http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Charlie_Challenge

2) http://www.verhoevenmarc.be/NieuwsteArtikelen.htm (26-5-2015)

3)http://christiannews.net/2015/05/26/charlie-charlie-ouija-board-like-challenge-has-youth-trying-to-summoning-demon/