Overig-Muziek

They sold their soul for Rock ’n Roll

Vaak realiseert men zich niet wat de invloeden van muziek kunnen zijn. Heeft u enig idee wat de boodschap is die de bandleden proberen uit te dragen? Of dacht u dat het allemaal om de muziek gaat die zo lekker stevig klinkt? Het draait allemaal om macht en beïnvloeden. Misschien dat onderstaande uitspraken van rockbandleden u een andere kijk geven op de rockmuziek en de bedoeling ervan.

Frank Zappa verklaarde: ”Ik ben de advocaat van de duivel. We hebben onze eigen aanbidders die noemen we “groupies”. Meisjes geven hun lichaam aan de muzikanten zoals je een offer aan een god geeft.”   Frank Zappa promootte niet alleen het satanisme, maar erkende de ondermijnende kracht van muziek. Satan was één van de grootste muzikanten die ooit leefde, toch? Maar hij ging de verkeerde kant op.  De manier waarop kinderen naar muziek kijken is meer wat is in en wat niet.

Tom Araya  van Slayer die miljoenen mensen beïnvloed zegt: ”Onze fans gaan erop uit en doen wat we ze maar vragen.”   In hun lied offeraltaar zingen ze over het offeren van een jonge dame.

“Wachten op het uur, voorbestemd om te sterven, hier op het altaar van de hel. Wachten op de hoge priester, dolk in de hand, vergiet het bloed van de pure maagd. Satans dochter, enter het koninkrijk”.

Nadat twee Slayer fans een 15 jarig meisje vermoordde, zei één van de twee:” Ik schaam me dat ik toe heb gestaan dat Slayers muziek me zo heeft beïnvloed.”   Een andere Slayer fan zei in Spin magazine: ”Ik haat jullie God, Jezus Christus. Satan is mijn heer. Ik offer dieren voor hem. Mijn god is Slayer. Het zijn de woorden van hun muziek waar ik in geloof.”

Allister Crowley die stierf in 1974 is bekend als de vader van het moderne satanisme. Dit is wat ozzy Osborne als een eerbetoon zingt voor de satanische hogepriester:

Meneer Crowley  wat ging er om in je hoofd? Oh meneer Crowley praatte je met de doden?

In zijn publicatie; het boek van de wet somt Crowley de essentie van het satanisme op, dat is doe wat u wilt dat is de hele wet. Black Sabbath  is één van de populairste  rock bands van de jaren ’60 tot het eind van de 20e eeuw. Geezer Butler:

“Er was een wekelijks tijdschrift genaamd ‘ man, mythe en magie ‘ wat ik begon te lezen, het ging allemaal over satan…Dat en boeken van Alleister Crowley.”

Op Black Sabbath’s reünie album staat een opmerking: Black Sabbath is opgericht in de Verenigde Staten, op een feestje in San Francisco met het hoofd van de satanskerk, Anton LaVey, als voorzitter. Black sabbath werd één van de honderden bands die miljoenen jonge mensen naar Satan leidde, ze riepen op tot offeren en Satan aan te nemen als heer.

Hieronder (schokkende) filmpjes van They sold their souls for rock and roll, het is engelstalig, maar zeer verhelderend!

 

 

 

Geraadpleegde bronnen:

http://www.naarhouse.nl/

http://www.wayofthemaster.com/