Bevr. & Gen. Personen BuitenlandCharismatisch-Leraren

Benny Hinn

Benny Hinn werd geboren in de kustplaats Jaffa in Israël in 1952. Hij was een van de acht kinderen van een Armeense moeder en een Griekse vader. De familie was Grieks-orthodoxe. In 1968 emigreerden ze naar Canada en vestigden  zich in Toronto. Op school was Benny bevriend met een groep van religieuze studenten die hem introduceerde bij gebedsbijeenkomsten en de leer van het Evangelie. Benny werd uiteindelijk een wedergeboren christen, ondanks de bezorgdheid en de aanvankelijke tegenstand van zijn familie.

Toen hij 21 was woonde hij een genezingsdienst in Pittsburgh bij, geleid door evangeliste Kathryn Kuhlman. Volgens eigen zeggen heeft hij de zalving ontvangen toen hij op bezoek ging bij het graf van Kathryn Kulhman. Regelmatig gaat hij nog op bezoek bij haar graf om zo inspiratie op te doen. Dit is in tegenspraak met wat de Bijbel ons leert:

Wanneer zij dan tegen u zeggen: Raadpleeg de geesten van doden, en waarzeggers met hun gelispel en geprevel – zeg dan: Moet een volk zijn God niet raadplegen? Moet men voor de levenden de doden raadplegen? Jes.8:19

Benny Hinn begon zijn genezingsbediening in Toronto met een eigen programma op de lokale televisie.  Door zijn succes in Canada ging hij reizen met zijn genezingsbediening. In Orlando, Florida ontmoette en trouwde hij Suzanne, de dochter van een plaatselijke voorganger.

Hij heeft een dagelijkse tv-show ‘This is Your Day’ (Dit is Uw Dag) vanuit zijn studio’s in Californië. Hierin zegent hij brieven. Hele stapels met brieven liggen op een hoop. Hij legt zijn handen erop en zegent zo alle briefschrijvers en spreekt genezing over hen uit. Het doet me denken aan Jomanda, die zegende zo pallets met flessen water in zodat deze heilig zouden worden.

Hij heeft verschillende boeken geschreven over zijn leven en bediening, die hij verkoopt, samen met videobanden van zijn crusades, muziek-cd’s en Bijbels. Benny Hinn is een aanhanger van de Word of Faith beweging. Een van zijn uitspraken is dat we allemaal messiassen zijn: “U bent een kleine god hier op aarde” (video) De Bijbel vertelt ons echter:

vóór Mij is er geen God geformeerd en na Mij zal er geen zijn. Jes.43:10b

Benny Hinn is ook een voorstander van het welvaartsevangelie van de beweging. De Word of Faith beweging leert onder andere dat geloof werkt als een grote macht of kracht. Dat men door geloof kan krijgen wat men wil, zoals gezondheid,  rijkdom, of persoonlijk succes.

Hij verkoopt boeken en cd’s over welvaart, duizendvoudige zegening en  op zijn site leert hij hoe je van 2012 het meest succesvolle financiële jaar kunt maken. Ook leert hij hoe je de zalving van voorspoed kunt vrijzetten. Hij geeft zelfs drie sleutels om je voor te bereiden op de komende rijkdom overdracht. (link)

In zijn boek ‘Prayer that gets results’ leert hij zelfs gebeden die ervoor zorgen dat God zijn plan zal veranderen, (link)

In de geloofsverklaring staat dat men ook gedoopt moet worden in de Heilige Geest en dat het bewijs ervan is dat men in tongen spreekt. (link)Dit is een leerstelling uit de Word of Faith leer. Wij ontvangen echter de Heilige Geest door ons geloof in Jezus bij de wedergeboorte, niet door een speciale doop bovenop de normale doop.

Voor genezing verkoopt hij vele boeken over gezonde en Bijbelse voeding, genezing sfeer cd’s en zelfs vitaminenpotjes, dit alles voor het bereiken van totale genezing.

Dat men door geloof kan krijgen wat men wil, is ook wat Benny Hinn zegt op zijn genezingscrusades. Benny Hinn zegt dat als een persoon zijn geloof uitdrukt door het zaaien van zaad (geld) in zijn bediening, dat die persoon dan genezing zal ontvangen.

Niet iedereen mag op het podium komen. Op tv zie je alleen de gelukkigen die op het podium  mogen komen. De mensen worden gescreend. Voordat ze op het podium mogen komen wordt hen gevraagd waarvan ze genezen willen worden of zijn, en of ze iets kunnen laten zien, bijvoorbeeld bij een genezing van reuma dat men dan weer de arm omhoog kan doen. Mensen die nog klachten hebben die zichtbaar zijn mogen niet naar voren. De genezingen zijn bijzonder controversieel. Bewijzen zijn er niet, wel vind je op internet verklaringen van mensen die diep teleurgesteld zijn, en zogenaamd genezen mensen die helemaal niet genezen zijn.

Tijdens de crusades worden collectes gehouden.  Grote witte emmers gaan de mensen langs. Men kan er geld in doen, maar er kan ook een briefje worden ingevuld waarop staat ”Ja pastor Benny, ik sta achter u.” en vervolgens kunt u kiezen uit de bedragen  $10.000; $5000; $2000; $1000; en als laatste $500. Bij de aankondiging zegt Benny Hinn: “Alleen zij die hebben gegeven aan Gods woord zullen worden gespaard, u kunt met creditcard betalen.” (zie video)

Ook roept hij u op om gul te geven zodat hij de wereld over kan gaan om zogenaamde ‘crusades’ te houden. Als u genoeg geeft dan komt uw naam aan de binnenkant van zijn privéjet en zal hij dus iedere reis voor u bidden. Betaalt u minder, dan mag uw naam op een bordje aan de muur in de studio.

Heb je eenmaal gedoneerd aan Benny Hinn Ministry dan wordt je overspoeld met brieven waarin een bepaalde zalving wordt beloofd als u geld overmaakt. Zo was er een brief waarin werd beloofd dat als u de gebedskaart terug zou sturen (uiteraard met een donatie) er een twaalf maanden voorspoedzalving zal zijn. Benny Hinn zou dan de gebedskaart persoonlijk zalven met olie en een team zou voor u bidden. (zie video)

Benny Hinn vliegt met een privé-jet, heeft een huis dat uitkijkt over de oceaan met een geschatte waarde van $10.000.000. Hij rijdt in een Mercedes SUV en een Mercedes Convertible, Hij logeert overal ter wereld in de koninklijke of presidentiële suite van de hotels, en smijt met geld van de ministry.

Als in een interview van de NBC hem gevraagd wordt naar zijn luxueuze levensstijl antwoordt Benny Hinn: “Men heeft het rare idee dat we op sandalen zouden moeten rondlopen. Elke man van God die ik ken leeft in een mooi huis. Een privéjet is noodzakelijk, als ik gewoon zou vliegen, zou ik uitgeput raken.” (zie video)

Volgens de Amerikaanse belastingwetten is Benny Hinn Ministry niet wettelijk verplicht om haar financiën openbaar te maken, omdat het een religieuze organisatie is. Hoewel de meeste grote Amerikaanse kerken en bedieningen  financiële informatie vrijwillig openbaar maken, maakt Benny Hinn Ministry niet openbaar hoe dat geld wordt besteed. Dit zie je ook bij andere Word of Faith leraren zoals bijvoorbeeld Kenneth Copeland.

Benny Hinn zegt nadrukkelijk dat elke cent wordt besteed aan het werk van God. Maar The Fifth Estate (cbc) heeft vertrouwelijke financiële gegevens verkregen vanuit de Benny Hinn ministry. Deze documenten werden verstrekt door personen die willen dat men weet hoe Benny Hinn het aan hem toevertrouwde geld besteedt. Hieronder een aantal rekeningen van zijn crusade in de zomer 2003:

-Een rekening van 3.347 voor roomservice en chauffeursdiensten, van het Lanesborough Hotel in Londen

-Een declaratie van 1.700  aan fooien aan medewerkers van Lanesborough Hotel in Londen na een dag te verblijven

-Een declaratie van 1.500 aan fooien gegeven aan de medewerkers van het Savoia Hotel in Milaan, Italië

-Een declaratie van 5.000 contant geld gegeven aan Pastor Benny Hinn (PBH), geen details waarvoor

-Een zeer in contrast staan de declaratie van 20 dollar van een schenking van Benny Hinn ministry aan een ‘dakloze vrouw met een baby’

 

Benny Hinn rekent af met mensen die hem bekritiseren enkele voorbeelden hiervan:

– “Ja, Heer, ik zal het doen. Ik plaats een vloek op iedere man en iedere vrouw die hun hand uitstrekken tegen deze zalving. Ik vervloek de man die een woord tegen deze bediening durft te spreken.” video (Benny Hinn, TBN September 10, 1999)

 “Als je mij hebt aangevallen zullen je kinderen er voor boeten” (Benny Hinn, TBN “Heresy Hunters” October 23 1992)

 “Ik zal u vertellen hoe ik denk waarom mensen ziek worden, in Korinte 16:10-12 zegt de Bijbel dat ziekte mensen overkomt als ze predikers aanvallen.” (Benny Hinn, Praise The Lord, TBN, June 8, 1998.)

-“Ik wil een machinegeweer gebruiken om alle ‘dwaalleerjagers’ te vermoorden.” (Benny Hinn, Praise-a-thon TBN, November 8, 1990 )

De Bijbel leert ons echter anders met onze vijanden om te gaan:

Tot jullie die naar mij luisteren zeg ik: heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten, zegen wie jullie vervloeken, bid voor wie jullie slecht behandelen.Lucas 6:27-28

 

Ook zijn er valse profetische uitspraken van Benny Hinn:

-Een valse profetie over een komend oordeel over de homoseksuele gemeenschap van Amerika. Dat had volgens de profetie in het midden van de jaren negentig moeten gebeuren. (Video)

-Een profetie van Benny Hinn over Fidel Castro. U hoort hem de profetie uitspreken dat Fidel Castro, de Cubaanse leider, in de jaren negentig zou sterven. (Video)

– Aankondiging van de letterlijke verschijning van Jezus op het platform. Dat zou gaan gebeuren in een van zijn samenkomsten. De verschijning is niet gekomen. (Video)

Benny Hinn heeft veel valse leerstellingen en uitspraken, het zijn er echt te veel om op te noemen. Als u op Google of YouTube Benny Hinn heresy exposed of false prophet intikt zult u vele resultaten krijgen. Benny Hinn is een charlatan en een oplichter die profeteert van anderen en velen van de juiste weg aftrekt met een vals evangelie en een valse ‘zalving’.

 

De grote fraude van Benny Hinn

 

Benny Hinn vervloekt de mensen die tegen hem in opstand komen.

 

Intervieuw met Benny Hinn

Benny Hinn en zijn werknemers aan de heroïne

Benny Hinn dronken in de geest

Benny Hinn wapperend met zijn jasje

 

Geraadpleegde bronnen:
http://www.false-teachers.com/hinnarticles.html

http://www.cbc.ca/fifth/main_miracles.html

http://www.inplainsite.org/html/tele-evangelist_lifestyles.html

http://www.bennyhinn.org/television/default.cfm