Alternatieve Geneeswijzen

Reiki

Reiki is een geneeswijze die werkt door middel van handoplegging. Het is in 1984 in Nederland geïntroduceerd en sinds 1986 zijn de eerste Nederlandse Reikimasters ingewijd.

De persoon die Reiki toepast is een zogenaamd doorgeef luik van de energie. Deze energie wordt ook wel Kundalini genoemd, een zogenaamde universele levensenergie.

Mikao Usui is degene die de naam Reiki heeft gegeven aan deze “levensenergie” om zo uitdrukking te geven aan de vorm. Hij was goed bekend met de andere soorten die er bekend waren zoals Ying-Yang, Ki,Chi, Kundalin en dergelijke. Al deze energieën samen vind je terug in het Usui systeem of Reiki healing.

Reiki is wetenschappelijk niet te verklaren. Veel mensen die een behandeling ondergaan zien kleuren en/of voelen warmte.

Het voordeel wat Reiki met zich mee brengt, volgens de officiële site, is dat je vrij bent. Vrij om jezelf te genezen, jezelf gelukkig te voelen. Je bent niet afhankelijk van een ander, nee als je ongelukkig bent kun je doormiddel van Reiki jezelf oppeppen zodat de levensenergie weer door je stroomt en je weer goed in je vel komt te zitten.

Is dit niet typisch voor het leven wat de mensen willen leiden? Vrij zijn om zelf te doen en te laten wat ze willen, onafhankelijk van God?  Het is het principe wat de slang al in de Hof van Eden gebruikte om Eva te verleiden. Dat principe gebruikt Satan tot op de dag van vandaag nog steeds onder andere door Reiki. Dat je daardoor echter steeds vaster komt te zitten in het web van Satan dat wordt er niet bij gezegd.

Mikao Usui, de herontdekker van reiki heeft na een periode van 21 dagen vasten en onderzoek van het christendom, boeddhisme en Sanskriete geschriften een visioen gekregen over Reiki genezingsymbolen. Deze symbolen werden gebruikt samen met het opzeggen van mantra’s zodat de karma’s weer hersteld kunnen worden die diep van binnen opgeslagen liggen. Voor zijn dood wijdde hij ene mijnheer Hayashi in tot Reiki Master. Deze  man ontdekte dat Reiki een intelligente energie is die na handoplegging zelf zijn weg zoekt naar de plek waar die nodig is.

De naam Reiki bestaat uit twee Japanse karakters te weten Rei wat staat voor geest of ziel en ki wat staat voor energie of levenskracht.

In de eerste graad leert (volgens de Westerse  leer)  de leerling vier afstemmingen zodat hij de energie kan overdragen en zo het kanaal voor doorgifte in hem of haar geactiveerd wordt.

In de tweede graad leert men drie symbolen die de reikwijdte vergroten waarmee men Reiki op afstand kan toepassen en waarmee men emotioneel kan genezen. Afstand wordt dan niet alleen ruimtelijk opgevat maar ook in tijd.

Symbool 1 staat voor: Alle energie uit het universum is hier.

Symbool 2 staat voor: Ik ben de weg.

Symbool 3 staat voor geen heden, geen verleden.

 

Welke leugens zien we hier in terug komen als we dit bekijken vanuit Bijbels perspectief.

Symbool 1: U zult zijn als God.

‘Integendeel, God weet dat jullie de ogen zullen opengaan zodra je daarvan eet, dat jullie dan als goden  Gen.3:5

Symbool 2: Jezus is de Enige Weg, niet een mens!

 Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Joh.14:6

Symbool 3: Geen hemel en geen hel, na dit leven is het gewoon over.

Waarachtig, Ik verzeker u: wie luistert naar wat Ik zeg en Hem gelooft die Mij gezonden heeft, heeft eeuwig leven; over hem wordt geen oordeel uitgesproken, hij is van de dood overgegaan naar het leven. Joh. 5:24

In de derde graad wordt de leerling geleerd om zelf anderen te onderwijzen in Reiki.

In de tegenwoordige Reiki zijn er ook diverse stromingen die allemaal hun eigen specifieke kenmerken hebben. Echter de universele waarden zijn dezelfde gebleven.

Als je de tweede graad Reiki hebt dan kun je daar niet alleen mensen mee “genezen” maar ook nog eens je huis mee reinigen zodat er geen negatieve energie meer in je huis rondhangt.

Je kunt Reiki ook op afstand ontvangen. Dit doe je door een afspraak te maken met een persoon die dat kan. Je spreekt samen een tijd af en deze persoon zal dan op het goede tijdstip de “levensenergie” naar je toe sturen zodat deze bij je binnen zal komen. Je moet hierbij wel een ontspannen houding aannemen. Het gaat niet tijdens je drukke werkzaamheden. Het is de bedoeling dat je er wel even voor gaat zitten.

De wetenschap kan niks met het Reiki systeem. Het is niet te onderbouwen op een wetenschappelijke manier en het valt voor hen dan ook onder een vorm van hoop doet leven. Je doet er niemand kwaad mee dus als iemand er wat aan heeft laat hij of zij er gelukkig mee zijn.

Als we echter naar de Bijbel kijken en de waarschuwingen ter harte nemen die daarin staan dan blijkt Reiki een ernstige vorm van occultisme. De zogenaamde levensenergie is een demonische macht die in de persoon werkzaam is. Energie is niet door de lucht te transporteren naar een ander persoon. Dit zijn demonische machten die hier werkzaam  zijn.

De Bijbel waarschuwt niet voor niets voor handoplegging. Je moet je niet zomaar de handen laten opleggen. Is het niet typisch dat juist Reiki door middel van handoplegging werkt?

Leg iemand niet te snel de handen op, maak jezelf niet medeverantwoordelijk voor zijn zonden, zorg ervoor dat je rein blijft. 1 Tim. 5:22

Ook bestaat er niet zoiets als christelijke Reiki. De bron is demonisch dus het kan niet overgoten worden met een christelijk sausje en dan maar zeggen dat het goed is. God is Degene Die geneest en ja daar gebruikt Hij soms mensen voor en soms niet. Maar op geen enkele manier heeft dit iets te maken met Reiki of met de Kundalini energie die er gebruikt wordt.

Door Reiki zult u misschien tijdelijk van uw klachten af komen. Echter de werkelijkheid is dat u er meer door verliest dan u denkt. Satan geeft niets voor niets.

Geraadpleegde bronnen:

http://www.gerardlenting.nl/reiki/Reiki.html

http://www.reiki.nl/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Reiki

http://www.spirituele-website.com/spiritueel-forum/index.php?topic=181.0

http://www.natuurtherapeut.nl/?page=UmVpa2kgb3AgYWZzdGFuZA==