Overig-Personen-Buitenland

John Crowder

John Crowder groeide op te midden van een pinkstergemeente en op 8-jarige leeftijd koos hij voor God. Hij knapte echter af door het wetticisme en tradities. Hij vond het aardse leven maar saai en zocht zijn avontuur in allerlei verdovende middelen. Hij werd een alcoholist en rookte wiet van het opstaan tot aan het slapen gaan. Hij was seksverslaafd en had een depressie overgehouden aan zijn opvoeding in een gebroken gezin door in totaal acht ouders.

Toen hij onder invloed van LSD was kreeg hij volgens eigen zeggen een ontmoeting met God. Ineens waren zijn ogen geopend voor de spirituele wereld. Hij kon de gedachten lezen van anderen en was zich bewust van de demonische activiteit om hem heen. Dit maakte hem erg angstig. Zijn enige hoop was het vertrouwen in het verlossende werk van Jezus.

Om te laten zien dat het menens was pakte hij een Bijbel en begon diezelfde nacht tegen iedereen te preken en zei: “Dit is echt! God is echt! Alles in dit boek is waar”. Plotseling voelde hij elk effect van de drugs zijn lichaam verlaten, en in een oogwenk was hij vervuld met de Heilige Geest. De Geest scheurde door hem heen.

Hij kwam in een sfeer van avontuur en spirituele extase die beter was dan welke drugs hij ooit had gebruikt. Hij was de eerste weken zo fanatiek in het uiten van zijn geloof, (hij liep zelfs naakt over straat te prediken) dat zijn familie de politie belde. Hij werd geboeid afgevoerd naar het ziekenhuis, daar verdoofd en overgebracht naar een revalidatiecentrum. Iedereen dacht dat hij was doorgedraaid door de drugs, maar toen er geen drugs in zijn bloed zaten liet men hem gaan. Tot zover het getuigenis van John Crowder zelf. (citaat)

John Crowder is een gewilde conferentiespreker voor de charismatische groepen. Hij noemt zichzelf ” The great healing revivalist”. Hij geeft ‘The Estatic Magazine’ uit, net als boeken, onderwijs dvd’s en muziek cd’s. Ook laat hij kinderhuizen bouwen in arme landen. Hij gaat met zijn Mistical School de hele wereld over en samen met Ben Dunn trekt hij met de “Drunken Glory tour” de wereld over.

Deze man heeft inmiddels al vele aanhangers vergaard. Op zijn website beveelt hij Todd Bentley aan: “Todd Bentley van de Fresh Fire Ministries heeft een krachtige helende zalving. Hij is een vriend en we hebben veel gereisd met Todd, we zien dat de Heer verbazingwekkende dingen door zijn ministerie doet.”

Ook Nederland begint hij binnen te komen. Dit doet hij o.a. met TRIN die hij ook aanbeveelt op zijn site: “TRIN is een bediening van onze grote vriend Mattheus Van Der Steen.” Ze komen bij elkaar over de vloer en preken met elkaar. Hij geeft echter ook gewoon conferenties in Nederland. Wat zegt hij zelf hierover? “Dit is een creatieve ministry gekenmerkt door extreme bovennatuurlijke manifestaties, extatische vieringen, tekenen en wonderen. Ga met ze mee op een locatie in de buurt en u kunt onuitsprekelijke vreugde ervaren en vol zijn van glorie.”

Zijn conferenties gaan gepaard met grote wonderen, op zijn site staan foto’s van deze wonderen o.a.:

– (valse)genezingen

– gouden kiezen ontvangen

– supernatural manna in de Bijbel

– goudstof in de Bijbel

– engelen strooien edelstenen

– enorm afvallen bij overgewicht

– olie die uit handen vloeit

– water dat in wijn verandert

– glorie opsnuiven bij graven

– veren van engelen die verschijnen

– stigmata glorie (rode vlekken of verwondingen aan de hand)

– mysterieuze druppels aan de muren

Als u naar de beelden kijkt van de conferenties die Crowder organiseert dan is het schokkend om te zien wat hij leert en doet in de naam van de Here Jezus. Todd Bentley gebruikte de kreten bam, bam. Crowder bedient zich van Yoing en oing. John Crowder onderwijst soaken en contemplatief gebed en predikt vaak terwijl hij dronken in de geest is. Het geheim van het succes is volgens John Crowder: “Get wacked, stay wacked en never go back.”

Hij preekt over het opstijgen naar de derde hemel en over bilocatie. Dat betekent dat je op twee plaatsen tegelijk bent, niet in de geest maar in fysieke toestand. Zo beweert hij dat hij eens moest spreken in Ierland, maar zelf nog in Georgia was. Mensen zagen hem in Ierland toch verschijnen, plotseling was hij weer weg en even onverwachts was hij er weer, in levenden lijve. Hij was op twee plaatsen tegelijk lijfelijk aanwezig.

John Crowder beweert dat engelen met hem meereizen, als barkeepers die gretig schenken, om zo dronken in de geest te worden. Het doel is om de spirituele wereld in te gaan. God heeft een drug voor je die je helemaal laat flippen. John en zijn aanhangers zijn regelmatig dronken in de geest en zelfs stoned in de geest. Om stoned in de geest te raken gebruikt men vaak een poppetje wat men ‘Baby Jesus’ noemt. Men plakt dit op een spuit en injecteert zogenaamd het bloed van de Here Jezus. Er wordt ook op het poppetje gezogen zodat men de zalving inhaleert.

Volgens John Crowder is de hel niet de plaats waar de ongelovigen zullen heen gaan. Hel is volgens hem een plek die we zelf ontwikkelen door de foute keuzes die we maken. Hel is volgens zijn zeggen het ultieme schuldgevoel. (citaat)

Hieronder een aantal schokkende You Tube video’s.

 

 

Geraadpleegde bronnen:

http://www.thenewmystics.com/Groups/1000036024/Home_Page_of.aspx

(website John Crowder)