Overig -Film / Toneel

Disney’s Descendants

De nieuwste film die door Disney uitgebracht gaat worden heet Descendants of in het Nederlands, Nakomelingen. Na aanleiding van de populariteit van vorige Disney film Maleficent, hoopt Disney dat ook deze film een grote hit zal worden.

Het verhaal van deze film gaat over de nakomelingen van Disney’s grote helden en schurken schrijfster Melissa de la Cruz is gevraagd om een prequel boek te schrijven over deze film. Een prequel boek (of film) is een boek waarin de gebeurtenissen geschetst worden die voorafgaan aan een bestaand werk. Dit boek is uitgegeven in mei 2015 en heeft vooral in Amerika een grote verwachting gewekt met betrekking tot deze film. Deze film is in Nederland op 31 juli 2015 uitgebracht en de verwachting is dat deze ook in ons land een grote hit zal worden.

De film speelt zich in onze huidige tijd af, op het eiland Auradon. Auradon is een vreedzaam eiland, maar het nabij gelegen Eiland van de verlorenen is dat niet. Op het laatst genoemde eiland leven namelijk de schurken zoals Maleficent, Jaffar Cruella De vil en andere schurken.

Als de tijd voorbij gaat komt de tijd dat de zoon van Belle en het Beest de troon moet gaan bestijgen. Hij komt met het idee om de nakomelingen van de schurken, die leven op het Eiland van de verlorenen (in het Nederlands Dwaaleiland), een kans op verlossing te geven, door ze een plaats aan te bieden op dezelfde school als waar een aantal van de kinderen van Disney’s helden zitten.

De kinderen hebben net als hun ouders de magische gaven. De één houdt van toverspreuken (maar alleen als het moet), de ander praat met de toverspiegel en weer een ander is sluw, heeft een geboren talent om te stelen en is een goede atleet. Hier zien we hoe Disney’s populaire magie wordt gebracht als iets onschuldigs. Toverspreuken gebruiken, maar alleen als het moet. Sluw, gave om te stelen maar ook een goede atleet, alsof dit allemaal eenzelfde soort gaven zijn.

De ouder schurken zien in de opleiding een goede kans om wraak te nemen op de helden, maar de vraag die gesteld wordt (en waarmee de verwachting wordt gewekt bij de kinderen) is: Zullen de nakomelingen van de schurken hun ouders achterna gaan?

Bij de filmposter staat al een “leuk” opschrift. Ze zijn niet slecht, ze zijn zo geboren. Hier zien we het ‘evangelie’ van Disney. De mens is niet slecht, we worden zo geboren, we kunnen er niets aan doen. Dit is dezelfde filosofie welke de psychologie verkondigt. Deze film onderwijst zo kinderen in deze populaire wereldse visie. Kinderen worden zo misleid door te denken dat zonde iets is wat gebeurt, zelf zijn ze er niet verantwoordelijk voor. De Bijbel leert echter dat ieder mens heeft gezondigd en dat we allemaal de heerlijkheid van God missen (Rom. 3:23) Als ouders hebben we in deze een grote verantwoordelijkheid om onze kinderen te beschermen tegen dit soort misleidingen.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Descendants_(2015_film)

http://descendants.disney.nl/dwaaleiland

http://disney.wikia.com/wiki/Descendants

http://www.fashionnstyle.com/articles/21992/20140703/descendants-news-melissa-de-la-cruz-writing-prequel-get-a-sneak-peek-of-kristen-chenoweth-as-maleficent-see-pic.htm